Špagete sa viršlama i paradajzom

19/03/2017
"Brze špagete za gladne - gotove su za tren oka i mnogo su ukusne "
Priprema10 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno50 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano89
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • viršle - 3 - 4 komada
  • špagete - 1/3 paketa (zavisi za koliko porcija se priprema)
  • paradajz - 6 - 7 komada
  • čubar - po ukusu
  • so - po ukusu
  • ulje - 2 - 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo viršle na male parčiće. Oljuštimo paradajz i rendamo u posudu. Nakon toga ih posolimo.

U šerpu sipamo vodu i stavljamo na ugrejanu ringlu. Posolimo je i sipamo ulje. Kada voda počne da ključa, stavljamo špagete i poklapamo. Kuvamo ih dok onoliko koliko piše na pakaovanju.

Za to vreme u tiganju sa ugrejanim uljem propržimo viršle. Začinjavamo ih po izboru (može se posuti biberom ili čubrom). Kad su viršle gotove, sipamo paradajz sos, mešamo i ostaljamo da se krčka. Dodajemo prstohvat-dva čubra.

Kada se špagete skuvaju, ocedimo ih i sipamo u već gotov sos. Dobro promešamo tako da se pomešaju sa sosom. Ostavljamo ih na 5 minuta, i skidamo sa vatre. Možemo ih servitati posute kačkavaljem.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija