Grčke špagete sa mlevenim mesom i mocarelom

19/03/2017
Tanja Radmanovacod Tanja RadmanovacInovator / Autor
"Šta se dobija kad pomešate najbolje iz grčke i najbolje iz italijanske kuhinje? Dobijate grčke špagete sa mlevenim mesom i mocarelom, koje možete poslužiti uz belo vino "
Priprema25 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno55 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 732
  • Pregledi tokom meseca20
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Špagete skuvajte prema uputstvu na pakovanju. Ocedite ih. Luk oljuštite i sitno iseckajte. Prodinstajte ga sa polovinom maslaca. Dodajte mleveno meso i propržite ga.

Brašno propržite sa drugom polovinom maslaca. U tankom mlazu sipajte mleko i neprestano mešajte dok se sos ne zgusne. Posolite i pobiberite.

U odgovarajuću posudu za pečenje isipajte sos. Zatim preko rasporedite red špageta, pa preko njih mleveno meso. Isipajte sos i rasporedite još jedan red špageta i završite sa sosom preko.

Posudu stavite u prethodno zagrejanu rernu i pecite oko 20 minuta. Isecite paradajz i mocarelu na kolutove. Izvadite tepsiju, poređajte paradajz i sir preko. Vratite da se dopeče još 10 minuta.

Posipajte bosiljkom.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija