Neverovatno ukusne đuvečare s topljenim sirom

19/03/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicPočetnik1435
"Ukusna ideja za brzu večeru, koju ćemo već sad da iskoristimo "
Priprema35 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano95
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • parčići svinjskog mesa - 1 kg
  • šunka - 100 g
  • velika glavica luka
  • paprika - 2 komada (crvena i zelena)
  • tegla pečuraka
  • topljei sir - 1 kutija
  • krompir - 800 g
  • ulje
  • domaći sok od paradajza (može i paradajz pire) - 1 tegla
  • aleva paprika
  • biber
  • čubar
* merne jedinice

Način pripreme

Isečete meso na parčiće ili kockice. Luk na kropne parčiće s paprikom. U dubokom tiganju propržite meso uz malo vode, kad uvri voda dodajte luk i paprike. Pržite zajedno dok ne omekša luk.

Isecite na lente pečurke, šunku i topljeni sir. U đuvečare prvo rasporedite meso, šunku, topljeni sir, pečurke, a paradajz sok malo prokuvajte na ringli s čubrom i biberom. Dodajte i njega, po pet kašika u đuvečaru.

Krompir sečete za prženje, i propržite ga, ali ne previše, stavite i njega odozgo.

Pečete u pećnisi da se pomešaju ukusi, ne mnogo jer je već sve sve gotovo.
slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija