Domaći ratluk

20/03/2017
"Toliko volimo ratluk, a po ovom receptu je stvarno veličanstven "
Priprema30 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno45 min.
Porcije32
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano4 712
  • Pregledi tokom meseca39
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • šećer - 1 šolja
  • voda - 1 šolja
  • kukuruzni skrob - 1 šolja
  • limuntus - prstohvat
  • sirup od maline - 1 supena kašika
  • orasi - 50 g, seckani
  • šećer u prahu - da se ratluk uvalja
* merne jedinice

Način pripreme

U širokoj šerpi se pomešaju voda i šećer. Stavi se na ringlu i meša dok se šećer ne rastopi.

Dodaje se limuntus, orasi, sirup od maline i ringla se smanjuje. Sipa se skrob i brzo se meša drvenom kašikom.

Meša se dok se ne zgusne. Dobro je da se skrob prethodno razbije u malo vode. Skida se sa vatre i sipa u odgovarajuću posudu obloženu papirom.

Mokrom kašikom se poravna i oblikuje. Kada se ohladi i stegne seče se na kocke i uvalja u šećer u prahu.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija