Jagnjeća plećka na mesarski način

20/03/2017
"Ko zna najbolje recepte za jagnjetinu, ako ne mesar! Pozivam vas da iskoristite tajnu, koju je podelio sa nama i da je sačuvate samo za vas, a jedenje podelite sa prijateljima "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano770
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • jagnje - 1/4 prednjeg dela sa iznutricama
  • maslac - 100 g
  • sveži luk - 1 veza
  • peršun - 1/2 veze
  • nana - 1/2 veze
  • aleva paprika
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Iznutrice se operu i iseku na male parčiće. U njih se dodaje sitno iseckan peršun, nana i aleva paprika.

Posipa se solju i biberom i promeša. Sa ovom smesom se puni plećka između rebara i mesa. Ušiva se i meso se posipa biberom i solju.

Preliva se rastopljenim maslacem i peče u ugrejanoj rerni. Ako je potrebno, doliva se voda.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija