Bonapeti.rs»Recepti»Slana Peciva»Penjurlija»Vazdušasta pogača sa jajima i sirom

Vazdušasta pogača sa jajima i sirom

Elena Stefanova JordanovaElena Stefanova Jordanova
Inovator
4621772k110
Vazdušasta pogača sa jajima i sirom3 / 5
20/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
10
"Sve ćemo dati za ovakvu pogaču za doručak"

Potrebni sastojci

  • voda - 300 ml
  • kiselo mleko - 200 g
  • jaja - 2 komada
  • sveže mleko - 1 kašika
  • ulje - 3 kašike
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • kvasac - 25 g
  • brašno - oko 900 g
  • za nadev
  • jaja - 3 komada
  • sir - 300 g
  • za razvijanje
  • mast - 150 g
* merne jedinice

Način pripreme

Testo sam napravila uz pomoć aparata za pravljenje hleba, tako što sam uključila program da mesi hleb i da naraste. Zatim sam testo podelila na tri dela. Otopila sam mast i nauljanim rukama sam napravila pravougaonik od svakog dela.

Izmrvila sam sir i pomešala sa jajima. Svaki pravougaonik sam premazala mašću i preko rasporedila nadev.

Uvil sam tri rolata i isekla na parčiće. Poređala sam ih u tepsiju, koju sam prethodno obložila papirom za pečenje, pa sam sve premazala žumancetom, koje sam pomešala sa svežim mlekom.

Odmah sam pogaču stavila u zagrejanu rernu da se peče 15 minuta na 200 stepeni. Zatim sam smanjila temperaturu na 180 stepeni i ostavila da se peče još 30 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: