Raskošne napuljske tikvice

20/03/2017
Tanja Radmanovacod Tanja RadmanovacInovator / Autor
"Ovo je jedan od onih recepata iz italijanske kuhinje, koje eksperti smatraju neverovatno ukusnim "
Priprema10 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano304
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 - 3 komada srednje veličine
  • sok od paradajza - 300 ml
  • jaja - 3 komada
  • bosilajk
  • parmezan - 50 g
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice možete prethodno pripremiti na dva načina: ispržiti ili grilovati. Ja preferiram drugi način.

Operite tikvice i isecite na tanke trake. Marinirajte sa maslinovim ulje, solju i biberom i grilujte ih sa obe strane.

U odgovarajuću posudu za pečenje sipajte sok od paradajza, da prekrije dno. Poređajte tikvice, posipajte preko parmezan, bosiljak, biber i malo maslinovog ulja. Posipajte 2-3 kašike umućenih jaja.

Ponovo poređajte tikvice, prelijte sokom od paradajza i ponavljajte isti postupak sve dok ne potrošite sve sastojke. Završite sa jajima i parmezanom.

Pecite u zagrejanoj rerni dok ne porumeni. Jelo se može poslužiti i hladno.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija