Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Zapečena Jela»Raskošne napuljske tikvice

Raskošne napuljske tikvice

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k4985k418
Raskošne napuljske tikvice
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 5
20/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Ovo je jedan od onih recepata iz italijanske kuhinje, koje eksperti smatraju neverovatno ukusnim"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 - 3 komada srednje veličine
  • sok od paradajza - 300 ml
  • jaja - 3 komada
  • bosilajk
  • parmezan - 50 g
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice možete prethodno pripremiti na dva načina: ispržiti ili grilovati. Ja preferiram drugi način.

Operite tikvice i isecite na tanke trake. Marinirajte sa maslinovim ulje, solju i biberom i grilujte ih sa obe strane.

U odgovarajuću posudu za pečenje sipajte sok od paradajza, da prekrije dno. Poređajte tikvice, posipajte preko parmezan, bosiljak, biber i malo maslinovog ulja. Posipajte 2-3 kašike umućenih jaja.

Ponovo poređajte tikvice, prelijte sokom od paradajza i ponavljajte isti postupak sve dok ne potrošite sve sastojke. Završite sa jajima i parmezanom.

Pecite u zagrejanoj rerni dok ne porumeni. Jelo se može poslužiti i hladno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti