Tekirdag ćufte

21/03/2017
Tanja Radmanovacod Tanja RadmanovacInovator / Autor
"Danas vam predstavljamo ove neverovatne turske ćevape sa grizom "
Priprema40 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno70 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano883
  • Pregledi tokom meseca24
  • Pregledi tokom desmice5
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 600 g, mleveno
  • juneće meso - 400 g, mleveno
  • luk - 1 komad
  • beli luk - 2 čena
  • griz - 1 šoljica
  • jaja - 1 komad
  • hleb - 2 kriške bajatog
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • kumin - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

U dubokoj posudi pomešajte obe vrste mlevenog mesa i dodajte dve kriške bajatog hleba, koje ste prethodno umočili u vodu i ocedili. Mešajte 5 minuta.

Dodajte prethodno samlevene u blenderu luk, beli luk i jaje. Ponovo mešajte nekoliko minuta.

Dodajte začine, promešajte i na kraju dodajte griz i sodu. Mesite meso 10 minuta, tako da pri mešenju ruke često kvasite.

Prijanjajućom folijom pokrijte posudu sa mesom i stavite u frižider da odstoji 24 sata. Pri pripremi uzimajte loptice mesa i od njih pravite male ćevape.

Pržite u zagrejanom ulju dok ne porumene.



slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija