Kuvani fazan na seoski način

21/03/2017
"Baba najbolje zna kako da pripremi sočnog fazana, zato vam predstavljamo isproban recept za fazana na seoski način "
Priprema20 min.
Kuvanje140 min.
Ukupno160 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano21
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očišćen i dobro opran fazan se očisti od kostiju i seče na porcije. Svaka od njih se proprži u kaseroli, nakon čega se vadi meso.

U istoj masnoći se dinsta prvo iseckan praziluk, a nakon toga - šargarepa, paradajz i krompir. Kada se stavi poslednji proizvod, sipa se vino i meso se vraća. Po želji se može dodati malo vode.

Jelo se ostavlja da se krčka na tihoj vatri oko 1, 5 - 2 sata. Pri kraju se dodaje izgnječen beli luk, i ostavlja se na vatri veoma kratko. Gotovo jelo se servira sa svežim peršunom iseckanim na sitno.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija