Šakšuka na ruski način

21/03/2017
"Veoma interesantan i veoma ukusan recept iz ruske kuhinje"
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano166
  • Pregledi tokom meseca92
  • Pregledi tokom desmice8
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 4 lista
  • luk - 2 glavice
  • paradajz - 3 komada, crveni
  • paprike - 3 - 4 komada
  • beli luk - 3 - 4 čenja
  • jaja - 4 komada
  • ulje - 1 šolja
  • so
  • univerzalni začin - od povrća
  • peršun - 3 - 4 struka
* merne jedinice

Način pripreme

Isečen luk dinstajte u vreloj masnoći, dodajte papriku iseckanu na trakice, dinstajte i dodajte isečen paradajz i beli luk - mešajte dok povrće ne omekani.

Svaki list kora isecite na dva dela i namažite uljem. Oblikujte korpice u namazanom plehu ili obloženu papirom za pečenje.

U povrće dodajte univerzalni začin po želji i so, sačekajte da se ohladi i napunite korpice. Odozgo razbijte po jedno jaje i stavite da se ispeku u umereno ugrejanoj rerni.

Gotove Šašuke na ruski način pospite iseckanim peršunom.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija