Klasične lazanje

22/03/2017
"Probajte ove lazanje i shvatićete zašto smo među navećim obožavaocima italijanske kuhunje "
Priprema25 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno65 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano838
  • Pregledi tokom meseca44
  • Pregledi tokom desmice8
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 750 ml
  • maslac - 50 g
  • lovorov list - 1 komad
  • brašno - 50 g
  • muskatni oraščić - 1 prstohvat
  • bolonjeze sos - 1 tegla, gotov
  • kore za lazanje - 1 paket
  • parmezan - 5 supenih kašika
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo napravite bešamel sos. Za tu svrhu, stavite mleko sa listom lovora da provri, skinite sa vatre i ostavite na 20 minuta. Rastopite maslac. Dodajte brašno i mešajte 2 minuta.

Skinite sa ringle i dodajte mleko. Vratite na vatru i mešajte nekoliko minuta, dok se ne dobije kremasta smesa.

Začinite indijskim orahom, solju i biberom. Skuvajte kore za lazanje. Pripremite pleh za pečenje, u koji se stavlja 1/3 bolonjez sosa.

Odozgo stavite jedan red kora, pospite ostatkom sosa, nakon toga prelijte 1/3 bešamel sosa. Ponovite redom kora, preostalim bolonjezom i bešamel sosom.

Završite preostalim korama, sipajte preostali bešamel sos i pospite parmezanom. Pecite u ugrejanoj rerni na 220 stepeni 20 minuta.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija