Opanci od krompira

Elena Stefanova JordanovaElena Stefanova Jordanova
Inovator
4621772k110
Opanci od krompira
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 2
21/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Predlog za ručak, koji če vas prijatno iznenaditi - i sa mirisom i sa ukusom"

Potrebni sastojci

  • krompir - 6 komada (veliki)
  • jaja - 3 komada
  • sir - 400 g
  • kaškavalj - 50 g
  • mirođija
  • maslac - 120 g
  • luk - glavica
  • ulje
  • aleva paprika
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte neoljušteni krompir u posoljenoj vodi.

U posudi pomešajte izgnječen sir, jaja, rendani kačkavalj i mirođiju.

Oljuštite skuvani krompie, sa jedne strane ih začinite, a sa druge napravite udubljenje. U svaki krompir stavite po 1 kašičicu maslaca, napunite ih smesom i odozgo ponovo maslac.

Stavite ih u pleh, obložen papirom za pečenje i pokrijte folijom, Pecite u ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata, i pri kraju skinite foliju na kratko.

U ugrejano ulje stavite iseckani luk da se dinsta. Izgnječite izvadjenu unutrašnjost krompira i dodajte u luk. Pržite 10 minuta, s vremena na vreme mešajući. Dodajte alevu papriku, so i mešajte. Nakon nekoliko sekundi skinite sa vatre.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: