Hrskavi štapići sa lukom

21/03/2017
"Za predjelo, grickanje ili prosto za raskoš - evo vam tri razloga da pripremite ove hrskave štapiće sa lukom "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 015
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • kvasac - 30 g
  • topla voda - 2 šolje
  • so - 1 i 1/3 spene kašike
  • šećer - 1 kašičica
  • sirće - 1 kašičica
  • brašno
  • luk - 2 glavice crnog luka
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • ulje - 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac se rastvori u malo tople vode. Dodajemo 1 supenu kašiku soli, šećer, sirće, 1 supenu kašiku ulja i toplu vodu. Promešamo i dodajemo brašno, mesimo dok ne dobijemo srednje meko testo. Testo ostavljamo da nadođe.

U tiganju sa dve supene kašike ulja se dinsta krupno isečen luk, dok ne omekani.

Testo se razvlači preko brašnom posute površine, seče se na trakice dužine oko 12 cm, koji se uvijaju kao spirale i stavljaku u namazan i brašnom posut pleh.

Odstoje u njmeu oko 10 minuta.

Gotov izdinstan luk se rasporedi preko svakog štapića. Posipa se alevom paprikom i 1/3 kašike soli. Peku se 20 minuta na 180 stepeni.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti