Seoski hleb

21/03/2017
Tanja Radmanovacod Tanja RadmanovacInovator / Autor
"Ukus uz koji smo odrasli i uz koji želimo da naša deca odrastu "
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano1 492
  • Pregledi tokom meseca1316
  • Pregledi tokom desmice1200
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • kvasac - 20 g svežeg
  • so - 1 i 1/2 kašičica
  • šećer - 1/2 kašičice
  • voda - 400 ml mlake, prohladne
  • ulje - 2 kašike
  • brašno - oko 800 g

Način pripreme

Kvasac izmrvite u malo vode, dodajte šećer i 1 kašiku brašna. Pokrijte i sačekajte da kvasac naraste. Prosejte brašno, napravite udubljenje i u njega isipajte kvasac, ulje i so. Zamesite testo, postepeno uzimajući od brašna sa strane.

Treba da dobijete testo koje je meko i koje se ne lepi. Stavite testo u nauljanu posudu i porkijte prijanjajućom folijom ili krpom. Ostavite d troduplo naraste. Kada naraste, podelite na dve lopte i bez pritiskanja napravite vaš hleb.

Hleb stavite u tepsiju koju ste prethodno posipali brašnom. Posipajte hleb brašnom i oštrim nožem napravite blage proreze. Pokrijte krpom i ostavite još 20 minuta da ponovo naraste. Hleb pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta na umerenoj temperaturi.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija