Patka sa sokom od pomorandže

21/03/2017
"Podrazumeva se da je sa sokom od pomorandže - da bi patka bila ukusnija, treba obavezno da se pripremi po ovom receptu "
Priprema25 min.
Kuvanje240 min.
Ukupno265 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano18
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • patka - 1 komad, 3 - 4 kg
  • pomorandže - 1 komad
  • so - 1 supena kašika
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • biber - 1 kašičica
  • maslac - 60 g
  • bujon - 200 ml, pileći
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo i osušimo patku.

Dobro je namažemo polovinom isečene pomorandže, spolja i iznutra.

Pomešamo so sa biberom i alevom paprikom i takođe, dobro namažemo patku svuda.

Stavljamo patku u pleh i dodajemo pileći bujon i sok od 1/2 pomorandže preko grudi stavljamo kriške maslaca.

Patku prekrivamo aluminijumskom folijom i pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 220 stepeni 20 minuta, posle smaljujemo rernu na 160 stepeni i pečemo oko 3.5 - 4 sata u zavisnosti od veličine.

30-40 minuta pre kraja pečenja skidamo foliju, da može meso da se zapeče i da se dobije rumena i hrskava korica.

Za vreme pečenja polivamo patku sosom iz pleha.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija