Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Đuveč»Svinjska kolenica sa pasuljem u đuvečari

Svinjska kolenica sa pasuljem u đuvečari

Elena Stefanova JordanovaElena Stefanova Jordanova
Inovator
4621772k110
Svinjska kolenica sa pasuljem u đuvečari
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 4
21/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
360 min.
Ukupno
395 min.
Porcije
8
"Jednostavno i mnogo ukusno jelo sa svinjetinom i pasuljem, koje će vas naterati da zaboravite razne gurmanske izmišljotine"

Potrebni sastojci

  • svinjska kolenica - 1 ili 2 komada
  • pasulj - 1 kg
  • luk - 2 glavice
  • paprike - 1 komad, zelena
  • šargarepa - 2 komada
  • paradajz pire - 4 supene kašike
  • nana - 1 veza
  • so
  • aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Potopite pasulj na dva sata. Prospite vodu i dospite novu. Stavite pasulj da se kuva. Procedite i prebacite u pleh. Isecite povrće i nanu i dodajte u pasulj.

Sipajte jednu čašu vode, paradajz pirea, jednu kašičicu soli i promešajte. U glinenu posudu stavite polovinu smese.

Meso malo posolite, natrljajte alevom paprikom i stavite u glinenu posudu. Odozgo dodajte preostali deo pasulja. Ako voda ne pokriva vaše jelo, dodajte još.

Poklopite i pecite jedan sat na 200 stepeni. Posle smanjite rernu na 100 stepeni i ostavite jelo unutra još pet sati. Ja ga stavljam uveče da se peče i ujutru ga vadim.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: