Pečeno jelo s jajima, mlevenim mesom i Bešamel sosom

22/03/2017
"Prijatno iznenadite goste ovim sočnim pečenim jelom i ne zaboravite da podelite recept s njima "
Priprema15 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 964
  • Pregledi tokom meseca157
  • Pregledi tokom desmice12
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • jaja - 5 komada
  • mleveno meso - 250 g
  • luk - 1 manja glavica
  • belo vino - 150 ml
  • paradajz sos - 4 kašike
  • kačkavalj - 200 g
  • so
  • biber
  • ulje
  • za Bešamel sos
  • sveže mleko - 500 ml
  • brašno - 2 kašike
  • maslac - 15 g
  • so
  • biber
  • muskatni oraščić
* merne jedinice

Način pripreme

Piprema Bešamel sosa:
Zagreje se masnoća, doda se brašno i meša se. Nakon toga se dodaju redom sveže mleko, soli se, dodaju se začini - biber i oraščić.

Jaja se skuvaju.

Proprži se mleveno meso, doda se luk, kad se malo proprži doda se belo vino i ostavi se tako da se malo krčka.

Jaja se iseku na pola i izdubi se žumance. Žumance se narenda i doda u smesu od mlevenog mesa, luka i belog vina i doda se jedna kutlača Bešamel sosa. Promeša se i pažljivo se ovom smesom pune belanca.

Poređaju se u posudu za pečenje i preliju ostatkom Bešamel sosa, paradajz sosom i pospu se s dosta narendanog kačkavalja. Peče se na 180 stepeni oko 10 minuta dok kačkavalj ne porumeni.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija