Pečeno jelo s jajima, mlevenim mesom i Bešamel sosom

22/03/2017
"Prijatno iznenadite goste ovim sočnim pečenim jelom i ne zaboravite da podelite recept s njima "
Priprema15 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano367
  • Pregledi tokom meseca100
  • Pregledi tokom desmice5
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Piprema Bešamel sosa:
Zagreje se masnoća, doda se brašno i meša se. Nakon toga se dodaju redom sveže mleko, soli se, dodaju se začini - biber i oraščić.

Jaja se skuvaju.

Proprži se mleveno meso, doda se luk, kad se malo proprži doda se belo vino i ostavi se tako da se malo krčka.

Jaja se iseku na pola i izdubi se žumance. Žumance se narenda i doda u smesu od mlevenog mesa, luka i belog vina i doda se jedna kutlača Bešamel sosa. Promeša se i pažljivo se ovom smesom pune belanca.

Poređaju se u posudu za pečenje i preliju ostatkom Bešamel sosa, paradajz sosom i pospu se s dosta narendanog kačkavalja. Peče se na 180 stepeni oko 10 minuta dok kačkavalj ne porumeni.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija