Hrskava pogača

22/03/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicPočetnik1740
"Od jednog majstora naučili smo tajnu paperjaste pogače i nemamo strpljenja da vam je otkrijemo - mesite i jedite sa zadovoljstvom "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano13 927
  • Pregledi tokom meseca1969
  • Pregledi tokom desmice1110
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • toplo sveže mleko - 400 ml
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • brašno - približno 1 kg
  • jaja - 1 komad
  • ulje - 4 kašike
  • kvasac - 2 pakovanja od 7 g ili 1 od 11 g
* merne jedinice

Način pripreme

Promešala sam kvasac sa 400 ml toplog mleka, jednom kašičicom šećera i nekoliko kašika brašna. Kad je narastao, dodala sam 400 g brašna, jaje, 3-4 kašike ulja, so i zamesila meko testo, dok sam postepeno dodavala ostatak brašna.

Testo je primilo oko kilogram brašna. Kad je prestalo da se lepi za ruke, udarila sam ga sto puta o sto. Ostavila da lepo nadođe i formirala pogaču.

Otavila sam da odstoji još 15 minuta, nakon čega sam napravila nekoliko rezova, da osiguram ravnomerno pečenje i gurnula je u prethodno zagrejanu rernu na maksimalnoj temperaturi, pa sam smanjila na 200 stepeni i stavila na najnižu rešetku.

Peče se do prijatne preplanulosti. Ispečena je kada se pri kuckanju čuje šupalj zvuk.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija