Čorba sa spanaćem, sirom i jajima

22/03/2017
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacInovator93122
"Čim ima svežeg spanaća, odmah pravimo ovu čorbu, ne štedeći ni spanać, a ni sir "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano883
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Spanać operite i stavite u vruću vodu da odstoji 5-6 minuta. Kada se ohladi, isecite ga na tračice, a vodu ostavite.

U tiganj stavite 2 kašike ulja i maslac, pa propržite sitno iseckan luk. Dodajte brašno i kad porumeni, polako sipajte 2 šolje bujona od spanaća, koji ste sačuvali.

Mešajte dok se ne zgusne i dodajte umućena jaja, sir i biber.

Dinstajte 2-3 minuta, neprestano mešajući, tako da čorba postane kašasta.

Čorbu poslužite dok je topla i u sredinu svakog tanjira stavite malo mrvljenog sira.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija