Pijani kolač

22/03/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3758
"Jedan pijani kolač za sve koji su pijani od ljubavi!"
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije18
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 700
  • Pregledi tokom meseca29
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kora
  • brašno - 250 g
  • prirodni kakao - 75 g
  • šećer - 400 g
  • soda bikarbona - 2 kašičice
  • vanila - 1 komad
  • maslac - 250 g
  • tamno pivo - 250 ml
  • tečna pavlaka - 140 ml
  • jaja - 2 komada
  • krem
  • krem sir - 400 g
  • šećer u prahu - 150 g
  • tečna pavlaka - 400 ml
* merne jedinice

Video recept

Način pripreme

U posudi umutite sve suve sastojke. Isecite maslac na kockice i zajedno s pivom ga stavite na slabu vatru da se blago ugreju. Mešajte dok se maslac ne istopi. Umutite dva jaja i dodajte pavlaku u njih. Ovu smesu tankim mlazom dodajte u pivsku.

Sipajte tečne sastojke u suve i dobro promešajte. Namažite i pospite kakaom kalup u kome ćete peći koru. Pecite u zagrejanoj rerni na 170 stepeni oko 50 minuta ili dok kora ne postane suva.

Izvadite gotovu koru i ostavire da se potpuno ohladi. Možete da podelite smesu i da je izpečete iz dva puta.

Umutite sire s šećerom u prahu. U odvojenoj posudi umutite pavlaku. Dodajte je postepeno u sir dok mešate špatulom. Odstajalu koru isecite na dva dela. Nanesite je preko osnove od krema.

Stavite odozgo drugu koru i prekrijte kremom. Ostavite kolač na nekoliko sati u frižideru. Ja korsitim kalup sa dnom koje se skida prečnika 26 cm.slični recepti ovde

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti