Trileće

22/03/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovPočetnik1505
"Hoćete li i dalje da se čudite odakle ovo ime kolaču ili ćete ga pojesti?"
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano10 708
  • Pregledi tokom meseca246
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • jaja - 5 komada, krupnija
  • šećer - 1, 5 šolje
  • maslac - 1 šolja
  • voda - 1/2 šolje
  • brašno - 2 šolje
  • vanila - 1 kesica
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • za mlečni preliv
  • šećer - 1/2 šolje
  • mleko - 5 šolja, hladno, (1 litar)
  • pavlaka - 400 ml, tečna
  • za karamel
  • smeđi šećer - 125 g
  • pavlaka - 200 ml, tečna
  • sveže mleko - 120 g
  • vanila - 1 kesica
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja i šećer veoma dobro. U nekim receptima za ovu poslasticu, prvo se mute žumanca sa šećerom, pa se onda dodaju posebno umućena belanca.

Uz neprestano mućenje dodajte maslac i vodu. Nakon toga dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i vanilom, mešajući drvenom kašikom. Sipajte smesu u pravougani pleh obložen papirom za pečenje i pecite 35-40 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Umutite pavlaku, mleko i šećer u većoj posudi i mutite ih zajedno oko 10 minuta.

Počnite pripremu karamela kada stavite kolač da se peče. Šećer i maslac stavite na slabu vatru da se karameliziraju, ali bez mešanja. Kada se karamel formira, dodajte mleko i pavlaku u manjim porcijama i mešajte intenzivno. Čak i ako se šećer stvrdne, ne sekirajte se - kod neprestanog mešanja, ponovo će se istopiti.

Drvenim štapićem za ražnjić izbockajte kolač dok je vruć i prelijte ga prelivom od pavlake. Sačekajte da upije i odozgo rasporedite karamel.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija