Krok mesje - ljubav na prvi zalogaj

22/03/2017
"Jedan neverovatnu ukusan francuski recept, poslužen uz malo mašte "
Priprema20 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno35 min.
Porcije7
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano207
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom desmice10
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Nasecite kačkavalj i šunku na srednje tanke listove. Sir ementaler narendajte. Napravite Bešamel sos tako što u šerpu otopite maslac i kada se on otopi dodate brašno i promešajte.

Upržite brašno minut i sipajte mleko. Mešajte energično dok se ne zgusne. Dodajte ementaler i biber. Produžite sa mešanjem dok se sir ne rastopi. Skinite sos sa vatre. Rasporeditekriške hleba u parove kao za sendviče. Premažite jednu krišku od svakog para maslacem.

Preko svake kriške stavite parče šunke, odozgo pokrijte kačkavaljem i preklopite drugom kriškom. Količine šunke i kačkavalja su orijentacione u zavisnosti od toga koliko sendviča želite da napravite. Ovo je količina za hleb od 700 g.

Poređajte sendviče u pleh obložen papirom za pečenje. Preko svakog sendviča sipajte sos Bešamel. Postavite pleh u rernu na 180 stepeni i zapecite sendviče dok ne dobiju zlatnu boju. Presecite sendviče po dijagonali i poslužite ih posute peršunom.

Ovo su izuzetno ukusni francuski sendviči, koji zaslužuju da ih probate. Bolje je koristiti beli tost hleb, ali ga možete i zameniti.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija