Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Kavarma»Tradicionalna pileća kavarma

Tradicionalna pileća kavarma

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8102703k266
Tradicionalna pileća kavarma
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
22/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
5
"Ako postoji mesto gde poštujemo tradiciju - to je kuhinja"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 600 g
  • luk - 2 glavice crnog
  • paprike - 2 komada
  • pečurke - 200 g
  • belo vino - 1 šolja
  • paradajz - 1 šolja mlevenog
  • majčina dušica
  • ulje
  • biber
  • majčina dušica
  • so
  • ljuta paprika - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće meso isecite na zalogaje srednje velićine i malo ih prodinstajte u tiganju sa malo ulja i vode. Kad se meso prodinsta, isipajte ga u glinenu đuvečaru.

U istom tiganju prodinstajte luk i pečurke, koje ste isekli na listiće, i paprike, koje ste isekli na komadiće srednje veličine. Kad se proprži povrće, dodajte belo vino.

Kad vino ispari, dodajte mleveni paradajz i kuvajte tako nekoliko minuta. Sosu dodajte malo soli, biber i majčinu dušicu. Sipajte malo vode, promešajte i isipajte u đuvečaru sa mesom.

Po želji, možete dodati jednu celu ljutu papriku. Kavarmu pecite oko 30-40 minuta na visokoj temperaturi. Posipajte svežim peršunom pre serviranja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: