Punjeni zec sa pirinčem i pečurkama

22/03/2017
Tanja Radmanovacod Tanja RadmanovacInovator / Autor
"Vreme je za jedan recept za sve poštovaoce punjieni zec sa pirinčem i pečurkama, pečen na umerenoj temperaturi... već smo ogladneli"
Priprema60 min.
Kuvanje180 min.
Ukupno240 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano16
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • zec - oko 1.5 kg
  • pečurke - 250 g
  • pirinač - 1 šolja
  • luk - 2 glavice crnog
  • aleva paprika - 1 kašika
  • maslinovo ulje - 5 kašika
  • biber
  • so
  • univerzalni začin - 1 kašičica
  • bujon - 3 šolje od pečuraka
  • nana - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Pečurke i luk očistite i sitno iseckajte.

U tiganj sipajte 2 kašike maslinovog ulja i luk propržite dok ne dobije zlatastu boju, dodajte pečurke i pržite dok ne omekšaju. Pirinač operite i dodajte ga pečurkama i luku.

Promešajte, posolite, dodajte univerzalni začin, biber, nanu i propržite. Sipajte 2 šolje bujona, poklopite i dinstajte dok se pirinač napola skuva, povremeno mešajući.

Zeca operite i napunite pripremljenim nadevom, a zatim ga zašijte.

Preostalo maslinovo ulje pomešajte sa alevom paprikom, biberom i malo soli, pa dobijenom smesom dobro premažite punjenog zeca.

Stavite ga u veliku glinenu posudu, sipajte šolju bujona koji je ostao, pokrijte aliminijumskom folijom i pecite 3 sata u rerni na 160 stepeni. Pola sata pre nego što izvadite zeca iz rerne, sklonite foliju i vratite u rernu.

Kada se polako peče i dinsta, zec bude bolje pečen i meso mu bude mekše.

slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija