Jedinstveno pečeno pile sa maslacem

22/03/2017
"Kada se govori o ukusnoj piletini, ne postoje dva mišljenja - ovo je recept!"
Priprema10 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno50 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano883
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pile - oko 1.5 kg
  • maslac - 1 palovanje (125g)
  • beli luk u prahu - 1 supena kašika
  • biber - 1 kašičica, mleveni
  • kumin - 1/2 kašičice, mleveni
* merne jedinice

Način pripreme

Pile se opere, seče po sredini grudne kosti i stavlja u keramičku posudu ili običan pleh, na papir za pečenje, da se ne lepi.

Koža sa poleđine se moze odovojiti prstima i tako dobijen džep se natrlja solju, belim lukom u prahu i kuminom i da se stavi nekoliko parčića maslaca unutra.

Sa svih strana pile natrljamo začinima, okrećemo ga sa kožom na gore, ređamo na njega duge tanke parčiće maslaca.

Stavljamo u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni i pečemo.

S vremena na vreme polivamo pile, uz pomoć velike kašike, rastopljenim maslacem sa dna pleha. Kada je gotovo, okrećemo ga naopako na 5-10 minuta, da bi dobilo prijanu preplanulost i odozdo.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti