Domaće pihtije sa nogicama i ušima

22/03/2017
"Nećete znati šta znači pravi seoski delikates, dok ne probate domaće pihtije - pravo jelo za obožavaoce dobre kuhinje "
Priprema30 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno150 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano101
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • svinjske nogice - 2 komada
  • teleća glava - 1/2 ( može se zameniti telećim jezikom)
  • svinjske uši - 500 g
  • kiseli krastavčići - 5 komada
  • jaja - 4 komada
  • kapar - 2 supene kašike
  • zelen za supu - 1 veza (šargarepa, paškanat, celer, koren peršuna)
  • luk - 1 glavica
  • biber - u zrnu, po ukusu
  • so - po ukusu
  • ulje - 1 supena kašika
  • sirće - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

U hladnu posoljenu vodu kuvamo svinjske nožice, glavu (jezik) i uši sve dok ne postanu mekani.

Procedimo bujon i u njemu kuvamo zelen za supu.

Očistimo ohlađeno meso i sečemo na male kockice.

Skuvamo jaja i takođe ih isečemo. Sečemo krastavčiće.

U posudi pomešamo iseckane krastavčiće, meso, kapar i jaja, pažljivo pomešamo sastojke. Ređamo u dugačku, duboku posudu, prelivamo vrelim bujonom i ostavljamo u frižideru da se želira.

Pre serviranja sečemo na parčiće, posipamo sitno iseckanim lukom i prelivamo smesom ulja i sirćeta.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija