Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Voćni Kolač»Kolač sa bananama i kiselim mlekom

Kolač sa bananama i kiselim mlekom

Anelia TsonevaAnelia Tsoneva
Kuvar
41151496
Kolač sa bananama i kiselim mlekom
Fotografije: Anelia Tsoneva
1 / 2
22/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
12
"Toliko ukusan i toliko lak za pravljenje, da nema načina da ga ne napravite već danas"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • belo brašno - 1 šolja
  • šećer - 4 šolje
  • prašak za pecivo - 1 pakovanje
  • vanila - 2 komada
  • esencija ruma - 5 kapljica
  • banane - 2 komada
  • kiselo mleko - 1 čaša
  • ulje - za mazanje
  • brašno - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

U velikoj posudi umutite 4 jaja i 1 šolju kristal šećera, dok se ne dobije paperjasti beli krem. Dodajte jednu šolju prethodno prosejanog brašna, pomešanog sa jednom vanilom i jednim praškom za pecivo.

Odgovarajuću posudu za pečenje podmažite uljem i pospite brašnom, da se na zalepi kora. Pecite na 200 stepeni dok se ne formira braon korica spolja, a unutra ostane žuta. Izvadite koru i ostavite da se potpuno ohladi pod peškirom, da se lakše odlepi.

Isecite banane na kolutove. Pomešajte kiselo mleko sa šoljom šećera i umutite mikserom dok se šećer ne istopi. Ostavite malo u frižideru.

U šerpi zagrejte šolju vode i 2 šolje šećera, kapnite 5 kapljica esencije ruma ili dodajte dve kašike pravog ruma i jednu vanilu. Zgusnite sirup.

Izvadite koru iz kalupa i isecite je na dva dela, tako da se od jedne deblje dobiju 2 tanje kore. Natopite hladne kore toplim sirupom i premažite sa nekoliko kašika zaslađenog kiselog mleka.

Poređajte krugove banana i ponovo prelijte s nekoliko kašika mleka.

Preklopite drugom korom i probodite je na nekoliko mesta viljuškom. Četkom namažite strane kolača kiselim mlekom i na kraju premažite ceo kolač ostatkom mleka.

Ostavite da odstoji u frižideru jednu noć.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: