Način pripreme
U velikoj posudi umutite 4 jaja i 1 šolju kristal šećera, dok se ne dobije paperjasti beli krem. Dodajte jednu šolju prethodno prosejanog brašna, pomešanog sa jednom vanilom i jednim praškom za pecivo.
Odgovarajuću posudu za pečenje podmažite uljem i pospite brašnom, da se na zalepi kora. Pecite na 200 stepeni dok se ne formira braon korica spolja, a unutra ostane žuta. Izvadite koru i ostavite da se potpuno ohladi pod peškirom, da se lakše odlepi.
Isecite banane na kolutove. Pomešajte kiselo mleko sa šoljom šećera i umutite mikserom dok se šećer ne istopi. Ostavite malo u frižideru.
U šerpi zagrejte šolju vode i 2 šolje šećera, kapnite 5 kapljica esencije ruma ili dodajte dve kašike pravog ruma i jednu vanilu. Zgusnite sirup.
Izvadite koru iz kalupa i isecite je na dva dela, tako da se od jedne deblje dobiju 2 tanje kore. Natopite hladne kore toplim sirupom i premažite sa nekoliko kašika zaslađenog kiselog mleka.
Poređajte krugove banana i ponovo prelijte s nekoliko kašika mleka.
Preklopite drugom korom i probodite je na nekoliko mesta viljuškom. Četkom namažite strane kolača kiselim mlekom i na kraju premažite ceo kolač ostatkom mleka.
Ostavite da odstoji u frižideru jednu noć.