Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolač od Jabuke»Voćni kolač sa parčićima jabuke

Voćni kolač sa parčićima jabuke

Paulina StoyanovaPaulina Stoyanova
Pomoćnik kuvara
1032161630
Voćni kolač sa parčićima jabuke
Fotografije: Paulina Stoyanova
1 / 6
23/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
10
"Dok neko ne otkrije specijalnu dijetu sa slatkišima, ješćemo ih ovako - nedijetalno"

Potrebni sastojci

  • jabuke - 3 - 4 srednje veličine
  • jaja - 4 kom.
  • brašno - 1 1/2 šolje
  • šećer - 1 1/2 šolje
  • ulje - 2/3 šolje
  • prašak za pecivo - 1 kom.
  • vanilin šećer - 1 kom.
  • cimet - za posipanje
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Sastojke (naročito jaja) treba da budu na sobnoj temperaturi.

Jabuke oljuštiti i naseći na parčiće. Zagrejati rernu na 160-190 stepeni (temperatura pečenja zavisi od same rerne, ima i jačih rerni na kojima se ne dozvoljava da temperatura bude 190).

Jaja, šećer i vanilin šećer umutiti mikserom u sneg (šećer treba da se dobro umuti), dodati ulje i dalje mutiti.

Nakon toga prosejati brašno sa praškom za pecivo i dodati u smesu, pa mutiti mikserom dok se ne dobije homogena smesa.

U pleh (prečnika 26-28 cm) staviti papir za pečenje, a dno nauljiti ili premazati maslacem, ukoliko imate.

Smesu sipati u pleh i odozgo staviti parčiće jabuke.

Smesu za kolač staviti u rernu. Poželjno je ne otvarati rernu do 30-tog minuta, da kolač ne splasne.

Peći 40-50 minuta u zavisnosti od rerne, o čemu je već bilo reči.

Proveravati čačkalicom za zube, ukoliko kada se probode i dalje se lepi testo za nju kolač nije gotov.

Kada se ispeče, kolač ostaviti da se ohladi i posuti šećerom u prahu i cimetom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: