Ukusne domaće prlenke sa sirom i kačkavaljem

23/03/2017
Jelena Andonovod Jelena AndonovInovator / Autor
"Samo nekoliko parčića paradajza na nama omiljenim prlenkama sa sirom i odmah se oseti razlika "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano342
  • Pregledi tokom meseca26
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • kvasac - 1 kesica kvasca u prahu
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 2 kašičice
  • kačkavalj - narendan, za posipanje
  • sir - narendan, peršun za posipanje
  • paradajz - 1 kom.
  • ulje - 4 kašika
  • maslac - za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac rastvoriti u malo mlake vode i dodati šećer. Nakon što se kvasac aktivira, dodati prosejano brašno. Staviti so i ulje. Umutiti i naliti malo vode, pa početi sa mešenjem.

Postepeno dodavati vodu dok se ne dobije glatko i meko testo. Testo pokriti krpom i ostaviti na naraste.

Podeliti testo na 5-6 lopti. Svaku razviti oklagijom u tanku koru. Prlenke ređati u pleh, koji je namazan maslacem i prekriven papirom za pečenje.

Peći do zlatne boje u zagrejanoj rerni.

Svaku prlenku ukrasiti kolutom paradajza i sitno naseckanim peršunom.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija