Jagnjeće pečenje

23/03/2017
"Tradicionalnoj jagnjetini s prazilukom dodali smo malo vorčester sosa i dobiljena je prava magija, prste da poližeš "
Priprema25 min.
Kuvanje250 min.
Ukupno275 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano120
  • Pregledi tokom meseca39
  • Pregledi tokom desmice4
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 1, 5 kg
  • praziluk - 4 struka
  • bujon od provrća - 1 l
  • ulje - 4 kašike
  • univerzalni začin - 4 kašike, od povrća
  • vorčester sos - 2 kašike
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite jagnjeće meso na komade i začinite ga solju i biberom. Možete blago da istucate meso da bude krhkije. Ugrejte ulje i propržite meso sa svih strana.

Izvadite meso u đuvečaru. Nalijte bujon od povrća i stavite glinenu posudu u hladnu rernu. Zagrejte je na 200 stepeni i pecite meso oko 30 minuta, nakon čega smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite još 180 minuta. Proveravajte meso i ako treba dodajte još vode ili bujona.

Zagrejte masnoću od prženja i propržite sitno iseckane strukove praziluka. Dodajte miks začina, vorčester sos i 1 šoljicu vode i dinstajte dok ne omekša praziluk. Dodajte smesu u jegnjaće meso i pecite još 15 minuta.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija