Veoma mekane palačinke

23/03/2017
"Tradicija nalaže palačinkama da budu paperjaste, zato što će samo tako da se konzumiraju sa zadovoljstvom i bez ikakve zamerke "
Priprema10 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno45 min.
Porcije11
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 791
  • Pregledi tokom meseca57
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja. Dodajte vodu i sveže mleko i promešajte. Dodajte si i brašno po malo. Mešajte neprekidno i dodajte brašno dok ne dobijete testo za palčinke. Dodajte i prstohvat sode bikarbone.

Ugrejte tiganj, namažite maslacem i sipajte jednu kutlaču testa. Rasporedite po dnu tiganja. Pecite dok ne dobije braonkastu boju.

Okrenite s druge strane i ispecite na isti način. Gotovu palačinku namažite maslacem. Nastavite tako dok ne potrošite svo testo.

Servirajte sa sirom ili omiljenim slatkom, tečnom čokoladom i jogurtom. Možete da ih koristite da napravite slatku ili slanu tortu od palačinki.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija