Pržene girice sa sosom od belog luka i limunom

23/03/2017
Jelena Andonovod Jelena AndonovInovator / Autor
"Tražeći savršeno letnje meze koje se odlično kombinuje sa pivom, našli smo ovaj recept za pržene girice sa sosom od belog luka i limunom, i jedva smo dočekali da ga podelimo sa vama Prijatno, prijatelji!"
Priprema25 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno45 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano235
  • Pregledi tokom meseca35
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očisiti utrobu girica. Posoliti i ostaviti 30 minuta da upiju so.

Ribu oprati i osušiti. Ugrejati masnoću. Svaku ribu uvaljati u brašno i pržiti do zlatne boje.

Napraviti sos na sledeći način: sjediniti majonez sa kiselim mlekom i umutiti. Dodati sitno naseckan beli luk.

Ribu servirati sa kriškama limuna i sosom od belog luka.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija