Bonapeti.rs»Recepti»Slana Peciva»Pogačice»Moje mekane pogačice

Moje mekane pogačice

Rumyana milchevaRumyana milcheva
Šegrt
501515116
Moje mekane pogačice6 / 20
24/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
10
"Ne budite članove porodice pre nego što ove veoma mekane pogačice ne izađu iz rerne, a posle će njihova neodoljiva aroma da uradi sve umesto vas"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • kvasac - 20 grama, svež
  • jaja - 1 komad
  • sveže mleko - 150 ml , toplo
  • voda - 120 ml
  • sirće - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • sir - 200 g
  • ulje - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac i šećer u toploj vodi, ostavimo dok ne počne da se formira pena. U duboku posudu sipamo sveže mleko, so, jaje, sirće i ulje. Dodamo brašno, kvasac i postepeno zamesimo meko testo.

Ostavimo da naraste u namazanoj posudi za pečenje, dok se obim ne uveće tri puta. Namastimo ruke i formiramo male lopte, koje ređamo u namazanu posudu.

Pospemo sirom i ostavimo da naraste opet 20 minuta. Za to vreme propržimo jednu kašiku brašna i dva prstohvata šarene soli na vrelom ulju.

Dok je još toplo, prelijemo narasle pogačice i stavljamo ih u zagrejanu rernu na 180-200 stepeni. Pečemo dok ne porumene i nakon toga ih premažemo maslacem i pokrijemo krpom na 15 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: