Naj-naj piletina

24/03/2017
"Sigurno znate da nećete izdržati i pojesti samo jednu porciju. I nikada nećete zaboraviti ukus ove Naj-naj piletine "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 636
  • Pregledi tokom meseca356
  • Pregledi tokom desmice350
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Presecite batake na polovine - batak i karabatak.

Luk naseckajte na sitno, sipajte maslinovo ulje u tiganj i ugrejte na vatri.

Postavite batake u maslinovo ulje i upržite ih kratko do zlatne boje, pa okrenite na drugu stranu. Sipajte luk i promešajte i pržite minutu dok ne omekša.

Izvadite meso u tanjir, smanjite vatru na srednju temperaturu i sipajte vino. Ostavite alkohol da ispari nekoliko sekundi i dodajte šećer, promešajte da se rastvori i sipajte dve kašike senfa.

Ponovo promešajte i sipajte bujon, vratite meso u tiganj, posolite, stavite biber i poklopite.

Dinstajte 20-25 minuta uz povremeno otvaranje poklopca i mešanje. Ako tečnost ispari, dodajte još malo bujona.

Na kraju sos treba da je reduciran na polovinu, dodajte maslac i začinite majčinom dušicom.

Poslužite piletinu prelivenu sosom, a po želji ih pospite peršunom.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija