Čokoladni čizkejk sa puterom od kikirikija

24/03/2017
"Nadamo se da ste na dijeti, kako bi pojeli i Vaše parče "
Priprema30 min.
Kuvanje240 min.
Ukupno270 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 879
  • Pregledi tokom meseca48
  • Pregledi tokom desmice8
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • keks - 200 g, kakao
  • maslac - 125 g
  • krem sir - 5 pakovanja po 125 g
  • čokolada - 2 komada
  • vanila - 1 kašičica ekstrakta
  • šećer u prahu - 2 šolje
  • puter od kikirikija - 2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Izmrvite keks u blenderu ili ga stavite u kesu i izmrvite oklagijom.

U izmrvleni keks dodajte istopljeni maslac i promešajte dok ne dobijete smesu sličnu mokrom pesku.

Tako dobivenu smesu stavite u pleh (ako imate sa dnom koje se odvaja - 23 cm), ravnomerno rasporedite i dobro pritisnite kašikom da dobijete koru za čizkejk. Stavite u frižider da se ohladi, dok ne pripremite krem.

U duboku posudu sipajte krem sir i promešajte ga da se opusti, a nakon toga dodajte 1 šolju šećera i vanilu i ponovo promešajte.

Istopitie čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj pećnici i dodajte je u smesu sa krem sirom. Promešajte dok ne dobijete homogenu masu, a nakon toga premažite koru i ponovo vratite u frižider.

U posudi promešajte puter od kikirikija i 1 šolju šećera u prahu i prelijte čizkejk dobivenom smesom. Dobro poravnajte nožem ili špatulom i ostavite u frižideru na 3-4 sata da se stegne.

Prijatno!slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija