Savarini sa pavlakom

24/03/2017
"Drhtite ekleri - zato što savarin smelo i uvereno korača ka prvom mestu u kategoriji najvećih poslastica!"
Priprema40 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno70 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano400
  • Pregledi tokom meseca276
  • Pregledi tokom desmice14
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • brašno - 250 g
  • suvi kvasac - 7 g
  • jaja - 2 komada
  • med - 1 kašičica
  • maslac - 35 g, rastopljeni
  • sveže mleko - 150 ml
  • vanila - 1 kesica
  • so - 1 prstohvat
  • pavlaka - 200 ml
  • za sirup
  • voda - 500 ml
  • šećer - 150 g
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavite brašno i promešajte ga sa kvascem. U posebnu posudu umutite jaja i dodajte im med, rastopljeni i ohlađeni maslac, mlako mleko, prstohvat soli, vanilu i umutite.

Sipajte smesu u brašno u mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Smesu sipajte u kalupe za mafine, ali ih ne punite do vrha. Ostavite ih da nadođu 30 minuta.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobiju zlatnu boju.

Stavite vodu i šećer na vatru i kada vodu zavri, skinite sa vatre.

Stavite pečene i ohlađene savarine u topli sirup.

Okrećite ih nekoliko puta i kada budu sočni, izvadite ih.

Ukrasite ih umućenom pavlakom i po želji dodajte rastopljenu čokladu ili slatko.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija