Kunefe po originalnom receptu

24/03/2017
Jelena Andonov
odJelena AndonovDžedaj93011
"Jedan od najomiljenijih turskih deserta, predivnog ukusa i mirisa, koji će vas naterati da zaboravite na sve kalorije, dijete i režime ishrane, i da jednostavno zatvorite oči i predate se ukusu."
Priprema10 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno20 min.
Porcije1
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 963
  • Pregledi tokom meseca75
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kadaif - 200 gr sirovog
  • kozji sir - oko 50 g neslanog (može se koristiti bilo koji neslani sir)
  • maslac - 20 g
  • pekmez - 1 kašika (slatko od grožđa)
  • za sirup
  • voda - 250 ml
  • šećer - 1 šolja
  • limun - 1/4 kom.
* merne jedinice

Način pripreme

Svi sastojci su za samo jedan tanjir slatkiša kunefe! Možete ga praviti i u plehu, i pritom srazmerno povećajte sastojke.

Staviti vodu sa šećerom da provri. Ostaviti sirup da vri, dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi i staviti parče limuna, da se sirup ne bi ušećerio.

Maslac ostaviti na sobnoj temperaturi da omekša, umutiti ga sa pekmezom i namazati tanjir za kunefe. Staviti deo kadaifa i pritisnuti dobro prstima. Nakon toga staviti sir. Ukoliko stavljate mocarelu 2 pakovanja će vam biti dovoljna.

Preko sira ponovo staviti kadaif i jako pritisnuti prstima. Ukoliko imate i drugi tanjir za kunefe, možete njime pritisnuti. Ideja je da se kadaif ne mrvi nakon što se ispeče.

Staviti tanjir na rernu i podizati malo kraj, da vidite da li je pečeno. Na slici se vidi kako treba da izgleda pečeno kunefe. Kada je gotovo, okrenuti sa druge strane i staviti malo parče maslaca.

Kada se ispeče sa obe strane, kunefe preliti hladnim šećernim sirupom. Neophodno je da tanjir bude pun sirupa. Posuti mlevenim pistaćima i servirati toplo.

Neka vam je slatko, jer stvarno jeste :)slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti