Zec sa povrćem

24/03/2017
Jelena Andonovod Jelena AndonovInovator / Autor
"Danas vam predstavljamo ovaj neverovatno ukusan bugarski recep za zeca sa povrćem pripremljenog u glinenoj đuvečari."
Priprema30 min.
Kuvanje100 min.
Ukupno130 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano41
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Zeca posoliti i pobiberiti (po ukusu).

Povrće očisitit i naseći na krupne komade, a arpadžik ostaviti ceo. Staviti u đuvečaru, posoliti, pobiberiti, dodati lovorov list i promešati.

Odozgo staviti zeca. Preliti vinom i masnoćom.

Zatvoriti i peći na 200 stepeni 40-45 minuta.

Nakon toga 1 sat peći na 160 stepeni.

Ništa se ne prži, tako da je recep zdrav.

Prijatno!slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija