Šarene pržene džigerice

24/03/2017
"Ukusan predlog od nas za vas - servirano sa mnogo ljubavi i bokalom domaćeg vina!"
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano118
  • Pregledi tokom meseca21
  • Pregledi tokom desmice4
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • pileće džigerice - 500 g
  • pileća srca - 200 g
  • paprike - 1 komad zelene + 1 komad žute
  • luk - 2 glavice
  • čeri paradajz - 150 g (žuti, crveni)
  • so
  • brašno
  • biber
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Džigerice i srca se očiste, operu i osuše. Uvaljaju se u brašno i prže sa obe strane, poklopljene u tiganju. Paparike i luk se iseku na žilijen.

Gotove iznutrice se vade u posudu, a u istu mast se stavljaju paprike i luk. Promeša se s vremena na vreme i čim omekšaju stavlja se i paradajz na kratko.

Iznutrice se vraćaju u tiganj sa povrćem i začine se. Promešaju se i nakon jedne sekunde se skidaju sa vatre.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija