Domaća pečena guska

25/03/2017
"Nije uopšre komplikovano da pripremite ukusnu domaću pečenu gusku, a toliko je ukusno, da je više volimo od svih pečenih pilića na svetu "
Priprema30 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno150 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano126
  • Pregledi tokom meseca78
  • Pregledi tokom desmice7
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • guska - 1 komad
  • so - 1 supena kašika
  • aleva paprika - 1 kašičica za premazivanje
  • maslac - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo gusku dobro je natrljamo solju i alevom paprikom, spolja i iznutra.

Stavljamo u duži pleh, dospemo 500 ml vode.

Na gusku stavljamo iseckan maslac i uvijamo aluminijumskom folijom.

Stavljamo je u rernu i pečemo prvo oko 30 minuta na 250 stepeni, a posle smanjujemo na 180 stepeni. Tako pečemo 1 sat.

Odvjamo gusku i nastavljamo sa pečenjem, i s vremena na vreme je polivamo tečnošću iz pleha.

Kad porumeni je okrćemo na drugu stranu.

Serviramo da prilogom po želji.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija