Kuglof sa kakaom i čokoladnim prelivom

25/03/2017
"Nešto u nama uvek zatreperi kada vidimo ovoliko čokoladnog kuglofa "
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 104
  • Pregledi tokom meseca148
  • Pregledi tokom desmice18
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • jaja - 5 komada
  • kakao - 2 kašike
  • kiselo mleko - 1/2 šolje
  • šećer - 1 šolja
  • brašno - 2 šolje
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • ulje - 1/2 šolje
  • za preliv
  • čokolada - 2 komada, mlečna
  • sveže mleko - 2 kašike
  • čokoladne mrvice - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa šećerom, kiselim mlekom i uljem. Dodajte ostale namirnice i umutite do homogene smese.

Odvojite od smeše 1 šolju i u njoj dobro umešajte kakao.

Sipajte smesu u kojoj nema kakaa u nauljeni i brašnom posuti kalup za kuglof i preko sipajte smesu sa kakaom, pri tom je lagano promešajte da bi napravili šaru.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 35-40 minuta ili dok ne bude gotovo. Ostavite kuglof da se dobro ohlasi.

Izlomite čokoladu na manje komade i stavite da se istopi na pari, zajedno sa mlekom, pri tom mešajući, dok ne dobijete homogenu smesu.

Ohlađeni kuglof prelijte toplom glazurom i odozgo pospite čokoladne mrvice, a zatim ostavite da se ohladi i da se glazura stegne.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija