Rolat od mlevenog mesa sa nadevom od krompira u slanini

25/03/2017
"Da li se samo nama čini da će biti mirisno i hrskavo i da će biti izuzetno uz pivo?"
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano881
  • Pregledi tokom meseca283
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Mleveno meso začinite začinima - 3 prstohvata soli, 2 prstohvata bibera i 2 prstohvata kumina. Prezle potopite u malo vode i kada nabubre, dodajte ih u meso sa jednim jajetom. Umesite dobro i ostavite meso da odmori pola sata.

Ogulite krompir, naseckajte ga na kockice i prelijte vodom da ih voda prekrije. Dodajte 1 kašičicu vegete i kuvajte ih 20 minuta.

Ocedite krompir i lagano ih izgnječite. Dodajte jedno jaje i umešajte ga u krompir.

Ostala 3 jaja skuvajte za nadev.

U vatrostalnoj posudi za biskvit poređajte režnjeve slanine, koja je tanko nasečena, tako da se preklapaju po malo i da im krajevi vire izvan kalupa.

Na dno stavite polovinu mlevenog mesa, odozgo poređajte četvrtine kuvanih jaja. Posle stavite krompir i dobro ga rasporedite, a preko njih - krastavac nasečen na trake, kao i papriku i šargarepu. Na kraju završite sa preostalim mlevenim mesom i prebacite trake slanine preko svega formirajući rolat.

Stavite rolat da se peče na 200 stepeni oko 30-40 minuta.

Čim se zarumeni, izvadite rolat iz rerne i okrenite ga u drugu posudu.

Pospite ga kačkavaljem i vratite u rernu na kratko da se zapeče.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija