Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Keks Torta»Domaća torta od hleba i keksa

Domaća torta od hleba i keksa

ZoriZori
Guru
7272325k201
Domaća torta od hleba i keksa
Fotografije: Zori
1 / 7
25/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
8
"Nećete ostati ravnodušni kada vidite ovu čokoladnu tortu, zato zapište recept"

Potrebni sastojci

  • za tortu od 8 parčeta
  • hleb - 7 - 8 kriški starog tvrdog hleba
  • keks - 3 - 4 pakovanja
  • maslac - pola pakovanja od 125 g, na sobnoj temperaturi
  • tečna čokolada - 2 - 3 kašike (isto na sobnoj temperaturi)
  • sveže mleko - 500 ml
  • orasi - 1 šolja
  • za ukras po želji
  • kokosovo brašno
  • čokoladne kuglice
  • čokoladne mrvice
  • orasi - mleveni i drugo po vašem ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremite krem za tortu. U duboku posudu sipajte sveže mleko (prethodno skuvano i ohlađeno) i pripremite drugu posudu, u kojoj ćete umešati krem.

Za minut-dva potopite stare kriške hleba u mleko i okrenite ih sa obe strane. Ne čekajte mnogo da hleb ne upije previše, iscedite višak mleka rukama i prebacite hleb u drugu posudu. na taj način potopite sve kriške.

U posudu sa hlebom dodajte omekšalu tečnu čokoladu. Dobro promešajte. Dodajte i pola pakovanja maslaca (oko 60 g). Dodajte i mlevene orahe. Promešajte dok ne dobijete homogenu smesu. Probajte i procenite. Ako je potrebno, dodajte još tečne čokolade i maslaca. Ako je smesa previše suva, dodajte nekoliko kašika mleka. Ne brinite ako u kremu ima grudvica od hleba, upravo to je draž ovog krema.

Stavite nekoliko kašika krema na dnu velikog tanjira i uz pomoć špatule ga dobro rasporedite. Keks potopite za oko 30 sekundi u mleko, ne čekajući da previše upiju. Kasnije će primiti dosta i od krema. Poređajte keks preko sloja krema i stavite novi sloj krema preko keksa. Ponovite ovaj postupak nekoliko puta, da imate najmanje 3 sloja keksa. Ne zaboravite da stavite krem odozgo i sa strane.

Poravnajte krem sa svih strana torte, ne zaboravljajući i bočnu.

Po želji, tortu možete ukrasiti prema vašem ukusu, čokoladnim mrvicama, kokosovim brašnom, orasima ili drugim odgovarajućim namirnicama. Voće nije prikladno za ovaj krem.

Ostavite tortu jednu noć u frižideru i servirajte je ohlađenu. Jedite je sa ili bez povoda, ali sa prazničnim raspoloženjem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: