Pogača sa pavlakom

26/03/2017
"Savršena pogača se pravi sa mnogo želje, spretnosti i ... pa i od pavlake "
Priprema40 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno80 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 144
  • Pregledi tokom meseca75
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • brašno - oko 1 kg
  • kvasac - 20 g
  • kisela pavlaka - 400 g
  • sveže mleko - 100 ml, toplo
  • ulje - 2 - 3 kašike
  • so - 1 kašika
  • šećer - 1 kašičica
  • jaja - 3 komada + 1 za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac sa šećerom u toplom mleku. Prosejte brašno, dodajte so i zajedno sa ostalim sastojcima umesite meko i elastično testo.

Ostavite da se odmori desetak minuta. Podelite testo na delove - 1 veći za rolat, jedan srednji za dno pogače i 5 malih loptica.

Veliku loptu razvucite u pravougaonu koru. Premažite je uljem i umotajte u čvrst rolat. Nasecite rolat na krugove debljine oko 1, 5 cm i poređajte ih uspravno na zidovima tepsije (pogledajte slike).

Centralnu loptu razvucite i stavite na dno tepsije. Premažite je uljem. Svaku malu lopticu razvucite u elipsu i premažite uljem. Umotajte u rolat i odsecite krajeve, tako da u sredini ostane oko 2 cm.

Umotajte krajeve (pogledajte sliku) i spojite ih. Poređajte ih u tepsiju kao cvet. Od preostalog testa napravite male ruže. Kada testo nadođe, premažite pogaču umućenim žumancem sa malo mleka i pecite na stepeni dok ne bude gotovo.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija