Salata u slojevima

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k5039k437
Salata u slojevima
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 3
26/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
1
"Kažu da se čovek ne hrani samo uz pomoć stomaka, nego i očima, a ova salata u slojevima je pravi praznik i za stomak i za oči!"

Potrebni sastojci

  • krastavac - 1 komad
  • paradajz - 2 komada
  • jaja - 1 komad, skuvano
  • krompir - 3 komada, skuvan
  • sir - 50 g, izmrvljen
  • masline - za ukras
  • peršun
  • so
  • biber
  • šargarepa
  • ulje
  • sirće
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir i jaje operite i skuvajte u slanoj vodi. Krompir iljuštite i narendajte na krupno. Jaje oljuštite, odvojite malo žumanca za ukras, a preostali deo se nasecka na sitno.

Operite povrće i oljuštite ga. Paradajz naseckajte na sitno, bez semenki i lagano ga posolite, a krastavac naseckajte na tanke polukrugove.

U posudi ili đuvečari, koje ste oblepili prozračnom folijom, tako da krajevi vire izvan posude, sipajte iseckani paradajz i pritisnite ga kašikom.

Odozgo poređajte izmrvljeni sir, krastavac, sitno naseckano jaje i završite rendanim krompirom. Dobro pritisnite, krajeve folije prebacite preko salate i ostavite u frižider na 20-30 minuta.

Posle tog vremena izvadite, razmotajte foliju i salatu okrenite na tanjir. Skinite foliju. Odozgo salatu ukrasite sa odvojenim žumancem, maslinama, cvetićima od šargarepe i listovima svežeg peršuna. Prelijte je sa malo sirćeta i ulja i servirajte.

Ukusno i efektno. Ova salata ima mnogo prostora za improvizacije uz korišćenje drugih namirnica.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: