Pečeni zec u vinu

26/03/2017
"Da li znate kako da pripremite sočnog i mekanog zeca, koji se topi u ustima? Jedino ako ga kuvate u vinu, razume se "
Priprema60 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno180 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano33
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očišćenog i opranog zeca stavite u pleh i prelijte sirćetom i belim vinom. Ostavite ga tako oko jedan sat. Izvadite ga i ocedite.
Izgnječite beli luk i promešajte ga sa ruzmarinom, lovorovim listom i crnim vinom i stavite zeca u ovu smesu oko 3 sata da se marinira.

Izvadite zeca iz marinade i ispržite ga u polovini masnoće.

Oljuštite krompir i šargarepu i nasecite ih. Slaninu naseckajte na kockice, a ruzmarin i lovorov list na krupno. Dodajte šargarepu i krompir i upržite ih, posolite i pobiberite. Dodajte preostalu masnoću.

Vratite zeca u masnoću, ispržite ga još malo, posolite i dodajte marinadu i ostavite da provri. Poređajte povrće i slaninu i nakon toga jelo kuvajte poklopljeno 2 sata na slaboj vatri.

Prokuvajte 500 ml slane vode. Skinite sa vatre i uz neprestano mešanje sipajte kukuruzno brašno. Kuvajte dok se ne zgusne. Ostavite da se ohladi, nasecite na kockice i servirajte uz zeca kao prilog, preliven sosom.

Ukrasite komadima limuna.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija