Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Zapečena Jela»Dijetalno vegansko zapečeno jelo

Dijetalno vegansko zapečeno jelo

Kristina ChernikovaKristina Chernikova
Glavni urednik
521713118
Dijetalno vegansko zapečeno jelo
Fotografije: Kristina Chernikova
2 / 4
26/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Sa zapečenim jelom kao što je ovo svako može da pređe na dijetu!"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 1 komad
  • pečurke - 400 g, smeđih
  • beli luk - 3 čenja
  • luk - 2 glavice
  • paradajz - 4 komada, roze
  • mirođija - struk
  • so
  • sok od limuna - od 1/2 limuna
  • maslinovo ulje
  • biber
  • kari
  • kačkavalj - 5 kriški, biljni
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan se očisti i iseče na kolutove. Posoli se i ostavlja da pusti gorak sok 30-40 minuta.

Pečurke, beli luk, paradajz i luk se takođe očiste i krupno iseku.

Sve se stavlja u pleh i posipa začinima, sokom od limuna i maslinovim uljem. Peče se na 200 stepeni, dok povrće ne bude gotovo.

Nakraju se jelo posipa parčićima biljnog kačkavalja i ostavlja se u rerni, dok se on ne rastopi i ne zapeče. Gotovo zapečeno jelo se posipa svežom mirođijom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti