Pikantne svinjske pihtije u zemljanom loncu

26/03/2017
"Mnogo stvari se mogu reći za svinjske pihtije, a mi ćemo vam reći samo - probajte i podelite "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano20
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • svinjske nogice - 2 komada
  • svinjske uši - 2 komada
  • ulje - 1 šolja
  • so
  • aleva paprika - 1 kašika
  • ljuta aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - mleven
  • beli biber - mleven
  • brašno - 2 supene kašike
  • beli luk - 5 - 6 čenova
* merne jedinice

Način pripreme

Oprane i očisčene nogice i uši stavite u lonac i dodajte oko dve litre vode. Kuvajte na slaboj vatri sve dok ne bude gotovo.

Kada se skuvaju, odvojite noge od kostiju, a uši isecite na tanke trakice i vratite ih ponovo u bujon.

Zgusnite bujon, tako što ćete pmešati brašno sa malo vode i dodati u lonac.

Ugrejte ulje i posebnoj posudi, dodajte alevu papriku i lagano propržite.

Sipajte ga u pihtije i ostavite da vri još malo.

Servirajte vruće, i ukrasite biberom i belim biberom i iseckanim belim lukom.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija