Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pihtije»Pikantne svinjske pihtije u zemljanom loncu

Pikantne svinjske pihtije u zemljanom loncu

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k4985k418
Pikantne svinjske pihtije u zemljanom loncu
Fotografije: NEVI
3 / 4
26/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Mnogo stvari se mogu reći za svinjske pihtije, a mi ćemo vam reći samo - probajte i podelite"

Potrebni sastojci

  • svinjske nogice - 2 komada
  • svinjske uši - 2 komada
  • ulje - 1 šolja
  • so
  • aleva paprika - 1 kašika
  • ljuta aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - mleven
  • beli biber - mleven
  • brašno - 2 supene kašike
  • beli luk - 5 - 6 čenova
* merne jedinice

Način pripreme

Oprane i očisčene nogice i uši stavite u lonac i dodajte oko dve litre vode. Kuvajte na slaboj vatri sve dok ne bude gotovo.

Kada se skuvaju, odvojite noge od kostiju, a uši isecite na tanke trakice i vratite ih ponovo u bujon.

Zgusnite bujon, tako što ćete pmešati brašno sa malo vode i dodati u lonac.

Ugrejte ulje i posebnoj posudi, dodajte alevu papriku i lagano propržite.

Sipajte ga u pihtije i ostavite da vri još malo.

Servirajte vruće, i ukrasite biberom i belim biberom i iseckanim belim lukom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: